Sastojci:
1 kom. avokada
250g piletine
Fusili od pirovog brašna
4 cherry rajčice
1 žuta paprika babura
Matovilac ili rikula
Sol, papar, kumin, sezam, kopar
Acceto balsamico
Maslinovo ulje (ili ulje po želji)
Postupak:
- Skuhajte tjesto od pira
- Piletinu narežite na kockice (najbolje da ste ju preko noći ostavili narezanu na kockice, u začinima i malo ulja, da bude mekša) i ispecite na tavi
- Avokado ogulite i narežite na kockice, kao i rajčice, a papriku na trakice
- Na kraju dodajte matovilac ili bilo koju sirovu zelenjavu koju imate
- Sve zajedno promiješajte i začinite
Ova salata može stajati u frižideru, hladi tijelo, ali se mora pojesti unutar par sati od pripreme. Idealna je za ljetne temperature, ima puno vitamina i vlakana, a zahtjeva vrlo kratku pripremu.
Avokado i zelena salata jako hlade tijelo po Ayurvedi i preporučaju se kad su temperature zraka visoke. Osobito će ju voljeti Pitta konstitucije. 🙂