Jyotish – Vedska astrologija – Četvrta kuća

Četvrta kuća govori nam o emocijama osobe. Ona je “podrum” karte i otkriva kakvi smo iznutra, emocionalno, na što smo navikli.

Predstavljla:

  • dom, majku, vozila
  • dom i građevine  sanus vita zagreb, četvrta kuća, larisa čižmešija, jyotish, vedska astrologija, kuća u jyotishu, natalna karta, kuća,
  • zemlja i rad na zemlji (poljoprivreda)
  • domovina
  • djetinjstvo
  • bogatstvo od nekretnina, posjedi; rudnici, nafta
  • obrazovanje (formalno; osnovna i srednja škola)
  • majčini rođaci

Malefici, poput Surye/Sunca, Mangala/Marsa; Sanija/Saturna ili Rahu/Sjeverni mjesečev čvor mogu znatno oštetiti chart. Mangal daje svađe i napetosti u domu i s majkom, bijes. Sani nas tjera da rano u životu preuzmemo odgovornost za sebe i za dužnosti naših roditelja. Može dati i poslove u poljoprivredi ili rad na zemlji, a osoba ima afinitet za stare, oronule kuće.

Benefici, poput Chandre/Mjeseca daju sreću sa nekretninama, dobru majku (ako nije loše položen), veselu narav i lakoću učenja. Sukra/Venera daje vozila, prijatelje, imovinu, dom i sreću.

Vladar četvrte kuće je kontrolor sreće i pokazuje što osobu motivira iznutra. Ako se nalazi u trećoj ili šestoj kući, osoba voli borbu u životu.

Vladar četvrte u dustanima (6., 8. ili 12. kući) kvari kvalitete četvrte kuće i otežava poslove vezane uz kuću, dom, nekretnine i odnose u kući.

Kroz četvrtu kuću vidimo korijene našeg života i za što smo vezani. Na koji način rješavamo obiteljske probleme i kakvu porodicu stvaramo kasnije u životu gledamo kroz planete u četvrtoj kući, vladara i  njegov položaj u karti.

Vidimo hoće li osoba biti vezana uz  domovinu u kojoj je rođena ili će seliti. Napr. Rahu u četvrtoj kući čini da se osoba puno seli u životu, osobito ako se osoba i nalazi u periodu Rahua.

Gdje kupiti kuću, u inozemstvu ili u svojoj zemlji, kada ju graditi, renovirati – vidimo kroz tranzite na četvrtu kuću i period u kojem se osoba nalazi.

Pokazuje i kako njegujemo svoje emocije, jesmo li u kontaktu s njima te naše zadovoljstvo samima sobom.

Budite si dobri i upoznajte vladara četvrte kuće kako biste naučili kako se osjećati bolje.

astrologija, četvrta kuća, larisa čižmešija, sanus vita zagreb, natalna karta

 

Izdvojeno

Dobrodošli

Nemate račun?