Kolač od kukuruznog brašna

Recept za kolač koji možete imati doma, dugo je svjež i zdrav je jer sadrži sve dobre stvari za vaš probavni trakt i ne iritira upale, poremećaje i sl. Ako ste na ayurvedskoj terapiji i slijedite režim prehrane, ovakav kolač možete napraviti i pojesti 2x tjedno.

kukuruzni kolač2.JPG

Sastojci:

300g kukuruznog brašna

200ml mlijeka (samo ne sojinog)

1 šalica rižinog slada/kokosovog šećera/javorovog sirupa/nerafiniranog šećera (što god imate kod kuće od navedenog)

1 prašak za pecivo (ili 2 čajne žličice sode bikarbone)

Malo limunove korice

3 jaja

Postupak:

Izmješajte brašno, prašak za pecivo i šećer u jednu posudu.

U drugu posudu izmješajte mlijeko sa 3 jaja i limunovom koricom i dodajte suhim sastojcima.

Izlijte u namašćenu tepsiju i pecite na 180 stupnjeva dok ne porumeni (čačkalicu koju zabodete u kolač trebate izvaditi suhu i tada znate da je kolač gotov).

Ako ga volite suhog, pričekajte da se ohladi, a ako želite da je sočniji, izmješajte malo domaćeg pekmeza od marelice, malo vode, prigrijte na vatri i prelijte po vrućem kolaču. Ostavite da se ohladi i uživajte.

kukuruzni kolač

By |2017-09-11T09:04:48+00:00rujan 11th, 2017|Recepti|0 Comments

Ostavite poruku

Pin It on Pinterest

Share This