Recept za kolač koji možete imati doma, dugo je svjež i zdrav je jer sadrži sve dobre stvari za vaš probavni trakt i ne iritira upale, poremećaje i sl. Ako ste na ayurvedskoj terapiji i slijedite režim prehrane, ovakav kolač možete napraviti i pojesti 2x tjedno.
Sastojci:
300g kukuruznog brašna
200ml mlijeka (samo ne sojinog)
1 šalica rižinog slada/kokosovog šećera/javorovog sirupa/nerafiniranog šećera (što god imate kod kuće od navedenog)
1 prašak za pecivo (ili 2 čajne žličice sode bikarbone)
Malo limunove korice
3 jaja
Postupak:
Izmješajte brašno, prašak za pecivo i šećer u jednu posudu.
U drugu posudu izmješajte mlijeko sa 3 jaja i limunovom koricom i dodajte suhim sastojcima.
Izlijte u namašćenu tepsiju i pecite na 180 stupnjeva dok ne porumeni (čačkalicu koju zabodete u kolač trebate izvaditi suhu i tada znate da je kolač gotov).
Ako ga volite suhog, pričekajte da se ohladi, a ako želite da je sočniji, izmješajte malo domaćeg pekmeza od marelice, malo vode, prigrijte na vatri i prelijte po vrućem kolaču. Ostavite da se ohladi i uživajte.