Planete/Grahe – MJESEC/CHANDRA

Chandra/Mjesec je prva „ženska“ planeta. Predstavlja: majčinstvo, emocije, našu fleksibilnost i sposobnost prilagodbe, putovanja, žene i majke, brigu, njegu, sjećanja, snove, nesvjesno, bijelu boju, srebro, Um, vodu, promjene, mlijeko, popularnost, bisere, morske plodove.

Chandra/Mjesec je kreativna sila Svemira, koja je onaj ženski dio dualnosti u nama svima. Um (sanskr. Manas) pamti sve od trenutka rođenja i pohranjuje u memoriju Duše (sansk. Mruti). Chandra predstavlja našu osobnost i astralno tijelo. Sve na što smo navikli vidimo kroz Chandru/Mjesec u karti.

Ako je Chandra/Mjesec dobra, tada smo adaptabilni, emotivno stabilni, receptivni i brižni. Loše položen Chandra/Mjesec pokazuje apatiju, površnost, nepovjerenje i krutost u razmišljanjima.

Vrlo je promijenjiva i osjetljiva, tako da je za Chandru najbolje biti sama u kući. Lako poprima karakteristike planeta koji su joj blizu. Tako ju Sani/Saturn zatamnjuje i deprimira, Mangal/Mars čini nervoznom, Budh/Merkur pobuđuje sumnju u vlastita osjećanja i intuiciju i sl…

Chandra/Mjesec predstavlja majku u karti i kroz nju vidimo kakva je majka, kakav je njen utjecaj na nas i naš život imala.

Chadra vlada Rakom/KARKOM.

Egzaltirana je u Biku/Vrisabhu.

Debilitirana je u Škorpionu/Vrischiku.

Najbolja je kada se nalazi u 4.kući/Bhavi jer je to njena kuća, koja predstavlja dom, majčinstvo, sigurnost i toplinu.

U 8. kući daje nepovjerljivu prirodu, teškoće sa nošenjem vlastitih emocija i probleme s majkom i/ili majčinim zdravljem.

Chandra/Mjesec je prijatelj svim drugim planetima. Pokazuje koliko smo društveni i popularni među ljudima.

Vlada vodom oko nas i u ljudskom tijelu. Od bolesti predstavlja probleme sa zadržavanjem vode u tijelu, plućima, kašljem, grlom, psihičkim poremećajima.

Često je povezanost Chandre sa nekim od malefika ili loše položena/aspektirana Chandra naznaka psihičke nestabilnosti ili čak i gorih duševnih ili mentalnim poremećaja. Može donijeti i genijalce i ludilo, sa tankom granicom između.

Upravlja brzinom toka vitalne energije i zdravu moć razmišljanja. Chandra je ta koja razgraničuje emocije/intuiciju/logiku/proračun/misli/emocije i koji dio našeg Svjesnog treba upotrijebiti da bismo se emotivno njegovali, utješili ili nosili sa svijetom.

Osobe sa jakom i dobro položenom Chandrom imaju razvijenu empatiju, vole pomagati i dobri su u zanimanjima koja iziskuju njegu i skrb za druge.

Više u videu:

Izdvojeno

Dobrodošli

Nemate račun?

ANĐELI I TERAPIJSKI RAD