Planete/Grahe: SUNCE = SURYA

[fusion_builder_container hundred_percent=”no” hundred_percent_height=”no” hundred_percent_height_scroll=”no” hundred_percent_height_center_content=”yes” equal_height_columns=”no” menu_anchor=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” status=”published” publish_date=”” class=”” id=”” background_color=”” background_image=”” background_position=”center center” background_repeat=”no-repeat” fade=”no” background_parallax=”none” enable_mobile=”no” parallax_speed=”0.3″ video_mp4=”” video_webm=”” video_ogv=”” video_url=”” video_aspect_ratio=”16:9″ video_loop=”yes” video_mute=”yes” video_preview_image=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” margin_top=”” margin_bottom=”” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=””][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”2_3″ spacing=”” center_content=”no” link=”” target=”_self” min_height=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” background_color=”” background_image=”” background_image_id=”” background_position=”left top” background_repeat=”no-repeat” hover_type=”none” border_size=”0″ border_color=”” border_style=”solid” border_position=”all” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=”” margin_top=”” margin_bottom=”” animation_type=”” animation_direction=”left” animation_speed=”0.3″ animation_offset=”” last=”no”][fusion_text columns=”” column_min_width=”” column_spacing=”” rule_style=”default” rule_size=”” rule_color=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=””]

Sunce ili Surya,  u vedskoj astrologiji pripada maleficima i kasti Kšatrija = Ratnika. Sunce vlada znakom Lava/Simha.

Surya u karti pokazuje: tijelo, ego, izgled, status, vladu i državne institucije, moć, oca, slavu, sposobnost žrtvovanja za svoju zajednicu (obitelj, posao, „pleme“ u svakom smislu riječi), dostojanstvo.

Njegov dan je NEDJELJA.

Boja je tamno narančasta.

Od dijelova tijela vlada: glavom, srcem, desnim okom, prsnim košom, vitalnošću.

“Puno Sunca” u karti donosi i puno vatre.

Sunce je jedno od dvaju Svijetala u karti. Pokazuje koliko smo svijesni našeg vlastitog Jastva, imamo li osjećaj da smo inkarnirani sa ciljem, svrhom. Ako je Sunce oštećeno, to upućuje na nedostatak Svijetla i ne možemo jasno vidjeti vlastite kvalitete i svhu u ovom svijetu. Obzirom na poziciju Sunca, znaka Lava/Simha, njegov aspekt, aspekte planeta/graha koje utječu na njega, kuću/bhavu – možemo vidjeti na koji način osoba dolazi svijesno u svijet i kako se prezentira. Iz položaja Surye se vidi fokus i svrha u ovom životu, na koju smo usmjereni na svijesnom nivou.

Sunce je u svom znaku kada je u znaku Lava.

Sunce je u debilitaciji u znaku Vage. Vaga mu ne odgovara jer je Vaga znak koji se fokusira na druge, a ne toliko na sebe. U ovom slučaju, tijelo je potencijalno slabije, samopouzdanje je poljuljano, ego je velik, ali nestabilan i krhak.

Sunce je u egzaltaciji u znaku Ovna. Ovan je prvi, kardinalan, znak koji je vatren i juriša naprijed. S Marsom, kao vladaraom Ovna, Sunce dobro surađuje jer mu daje smjer i naredbe koje Mars/Mangal može izvršiti, bezrezervno vjerujući svome mudrom i hrabrom Gospodaru – Suryji.

Profesije Surye su vladajuće, direktorske i pozicije u višem menadžmentu, vlastiti posao, promotori, politika i ekonomska zanimanja.

Sunce je označitelj (karaka) 1.kuće.

Pokazuje ono božansko u nama i svijetlost koju nastojimo proširiti.

Dobro položeno Sunce u karti daje inteligenciju, snagu volje, karakter, dostojanstvo, dignitet i čast osobnosti pojedinca. Vitalnost i fizička snaga su fizičke karakteristike dobrog Surye, a zločudno Sunce daju aroganciju i kontrolu, slabu volju i nejak karakter.

Dužnost mu je spaliti sve nečistoće Ega, tako da ne žalimo kad nas nevolje dovedu do poniznosti i poštenja – to znači da nam je naš Surya poklonio vrijednu lekciju.

Više u videu.

[/fusion_text][/fusion_builder_column][fusion_builder_column type=”1_3″ spacing=”” center_content=”no” link=”” target=”_self” min_height=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” background_color=”” background_image=”” background_image_id=”” background_position=”left top” background_repeat=”no-repeat” hover_type=”none” border_size=”0″ border_color=”” border_style=”solid” border_position=”all” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=”” margin_top=”” margin_bottom=”” animation_type=”” animation_direction=”left” animation_speed=”0.3″ animation_offset=”” last=”no”][fusion_youtube id=”https://www.youtube.com/watch?v=3OvMcCLXu0E&list=PLNlmNjMJx4FwxRtrg9JFBnpQ4x4SOIV4w&index=2&t=331s” alignment=”” width=”” height=”” autoplay=”false” api_params=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” css_id=”” /][fusion_imageframe image_id=”2350|medium” max_width=”” style_type=”” blur=”” stylecolor=”” hover_type=”none” bordersize=”” bordercolor=”” borderradius=”” align=”none” lightbox=”no” gallery_id=”” lightbox_image=”” lightbox_image_id=”” alt=”” link=”” linktarget=”_self” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” animation_type=”” animation_direction=”left” animation_speed=”0.3″ animation_offset=””]https://www.sanus-vita.hr/wp-content/uploads/2019/10/surya-jyotish-sanusvita1-600×600.jpg[/fusion_imageframe][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

Izdvojeno

Dobrodošli

Nemate račun?