Planete/Grahe: SUNCE = SURYA

Sunce ili Surya,  u vedskoj astrologiji pripada maleficima i kasti Kšatrija = Ratnika. Sunce vlada znakom Lava/Simha.

Surya u karti pokazuje: tijelo, ego, izgled, status, vladu i državne institucije, moć, oca, slavu, sposobnost žrtvovanja za svoju zajednicu (obitelj, posao, „pleme“ u svakom smislu riječi), dostojanstvo.

Njegov dan je NEDJELJA.

Boja je tamno narančasta.

Od dijelova tijela vlada: glavom, srcem, desnim okom, prsnim košom, vitalnošću.

“Puno Sunca” u karti donosi i puno vatre.

Sunce je jedno od dvaju Svijetala u karti. Pokazuje koliko smo svijesni našeg vlastitog Jastva, imamo li osjećaj da smo inkarnirani sa ciljem, svrhom. Ako je Sunce oštećeno, to upućuje na nedostatak Svijetla i ne možemo jasno vidjeti vlastite kvalitete i svhu u ovom svijetu. Obzirom na poziciju Sunca, znaka Lava/Simha, njegov aspekt, aspekte planeta/graha koje utječu na njega, kuću/bhavu – možemo vidjeti na koji način osoba dolazi svijesno u svijet i kako se prezentira. Iz položaja Surye se vidi fokus i svrha u ovom životu, na koju smo usmjereni na svijesnom nivou.

Sunce je u svom znaku kada je u znaku Lava.

Sunce je u debilitaciji u znaku Vage. Vaga mu ne odgovara jer je Vaga znak koji se fokusira na druge, a ne toliko na sebe. U ovom slučaju, tijelo je potencijalno slabije, samopouzdanje je poljuljano, ego je velik, ali nestabilan i krhak.

Sunce je u egzaltaciji u znaku Ovna. Ovan je prvi, kardinalan, znak koji je vatren i juriša naprijed. S Marsom, kao vladaraom Ovna, Sunce dobro surađuje jer mu daje smjer i naredbe koje Mars/Mangal može izvršiti, bezrezervno vjerujući svome mudrom i hrabrom Gospodaru – Suryji.

Profesije Surye su vladajuće, direktorske i pozicije u višem menadžmentu, vlastiti posao, promotori, politika i ekonomska zanimanja.

Sunce je označitelj (karaka) 1.kuće.

Pokazuje ono božansko u nama i svijetlost koju nastojimo proširiti.

Dobro položeno Sunce u karti daje inteligenciju, snagu volje, karakter, dostojanstvo, dignitet i čast osobnosti pojedinca. Vitalnost i fizička snaga su fizičke karakteristike dobrog Surye, a zločudno Sunce daju aroganciju i kontrolu, slabu volju i nejak karakter.

Dužnost mu je spaliti sve nečistoće Ega, tako da ne žalimo kad nas nevolje dovedu do poniznosti i poštenja – to znači da nam je naš Surya poklonio vrijednu lekciju.

Više u videu.

Sunce u vedskoj astrologiji - predstavlja božansko u nama i pokauje naše tijelo, Ego, osjećaj svrhe i Svijetlosti naše Duše.
By |2019-10-06T17:16:50+00:006 listopada, 2019|Jyotish - video, Vedska astrologija - Jyotish|Komentari isključeni za Planete/Grahe: SUNCE = SURYA

Pin It on Pinterest

Share This