Vruće je i ne jede vam se puno, a treba imati nešto termički obrađeno.
Rolada od tikvica je pun pogodak jer je lagana, a nadomjestit će kompletan obrok.
Sastojci:
2 veće tikvice
3 jaja (odvojiti žumanjke i bjelanjke)
2 jušne žlice vrhnja
Svježi sir (količina po želji)
50 grama brašna (pirovo ili kukuruzno) = 2,5 jušne žlice
Začini: sol, papar, kopar, peršin, crvena paprika (ljuta ili slatka), kurkuma, kumin (ili dodajte po želji)
Postupak:
- Naribati tikvice, u tavi ih popržiti sa soli i paprom dok nisu pečene (voda je ishlapila sa tavice)
- 3 žumanjka pomiješati sa brašnom, vrhnjem i dodati bjelanjke
- Dodati pečene tikvice
- U posudu za pečenje staviti papir za pečenje i izliti smjesu, ravnomjerno ju rasporediti
- Staviti peći na 25min.u pećnicu, na 200 stupnjeva
- Izvaditi i premazati svježim sirom u koji ste dodali začina po volji.
(po želji možete staviti i malo lososa/tune/pancete na sve to.
Zarolati pomoću papira u kojem se peklo, pokriti krpom i nakon 1h narezati – FANTASTIČNO JE!
Dobar tek i nek’ vam je fino!