Što da – što ne

Kako bismo prebrodili vrućine – Ayurveda savjetuje koja hrana nam pomaže da ostanemo “cool”:

 

Što da:

Vruće vrijeme diže principe vatre i zraka u nama. Za vrijeme visokih temperatura možemo prileći na 15minuta – sat vremena nakon što smo pojeli ručak i to je jedino doba kada je to dozvoljeno. Ne više od toga, da nam ne poremeti proces probave hrane.

Bilo bi dobro da je hrana svježa, salate su poželjne da nas metabolički ohlade, kao i mliječni proizvodi.

Stepko, avokado, sirutka, svježe zelene salate su ok i hlade.

Što ne:

Ne zaboravite da kisela i fermentirana hrana “kuha” u crijevima pa su ukiseljene i namirnice u octu zaslužene da nas dodatno zagriju i treba paziti da ih ne jedete previše.

Jogurt je prejak za ljeto – birajte lakše mliječne proizvode, poput kefira, mlaćenice i svježih, mladih sireva.

Izdvojeno

Dobrodošli

Nemate račun?