Grlobolja je jedan od neugodnih simptoma, a dešava se u zimskim mjesecima, kada nahladimo hrlo ili je nuspojava infekta dišnog sustava za prehlade, viroze ili gripe. Ayurveda na inteligentan način podiže imunitet tkiva i kroz namirnice koje su navedene omogućit će tijelu da se lakše izbori i oporavi.
U ovom videu dajem 2 kućna recepta kojima si možete pomoći kod grlobolje.
- Postupak:
- u šalicu zamiješati slijedeće sastojke:
- kurkuma u prahu – 1/4 čajne žličice
- cimet u prahu- 1/4 čajne žličice
- papar u prahu – 1/4 čajne žličice
- med – 1 čajna žličica
Lizati sa žličice barem 3 x dnevno.
- nemojte piti/jesti pola sata iza toga
2. Postupak:
- narezati i oguliti svježi korijen đumbira na ploške veličine kovanice
- pokapati ih limunovim sokom
- posoliti ih prstohvatom soli ili dodati žličicu meda
- cuclati, žvakati barem 3x dnevno i ne jesti 15-30min. iza toga
- držite ih u maloj zdjelici ili u tupperwareu (ne moraju biti u frižideru)
- bilo bi dobro da je svježe narezano svaki put kada konzumirate
- uzimati po 1-2 komada