Ayurveda – Grlobolja

Grlobolja je jedan od neugodnih simptoma, a dešava se u zimskim mjesecima, kada nahladimo hrlo ili je nuspojava infekta dišnog sustava za prehlade, viroze ili gripe. Ayurveda na inteligentan način podiže imunitet tkiva i kroz namirnice koje su navedene omogućit će tijelu da se lakše izbori i oporavi.

U ovom videu dajem 2 kućna recepta kojima si možete pomoći kod grlobolje.

  1. Postupak: 
  • u šalicu zamiješati slijedeće sastojke:
  • kurkuma u prahu – 1/4 čajne žličice 
  • cimet u prahu- 1/4 čajne žličice 
  • papar u prahu – 1/4 čajne žličice 
  • med – 1 čajna žličica 

Lizati sa žličice barem 3 x dnevno.

  • nemojte piti/jesti pola sata iza toga

2. Postupak:

  • narezati i oguliti svježi korijen đumbira na ploške veličine kovanice 
  • pokapati ih limunovim sokom
  • posoliti ih prstohvatom soli ili dodati žličicu meda
  • cuclati, žvakati barem 3x dnevno i ne jesti 15-30min. iza toga
  • držite ih u maloj zdjelici ili u tupperwareu (ne moraju biti u frižideru)
  • bilo bi dobro da je svježe narezano svaki put kada konzumirate
  • uzimati po 1-2 komada

 

 

2019-03-22T18:01:01+00:00

Ostavite poruku

Pin It on Pinterest

Share This