Energije prijelaza 05. – 12.03.2023.

Dragi svi,

 

ovo je velik tjedan. Vrijeme poput ovog nismo doživjeli u našim životima.

Nije se dogodilo da imamo ovoliko promjena u tako kratkoj relaciji vremena. Od 07. do 23. 03.2023. dvije velike i spore planete mijenjaju znak.

Saturn ulazi u Ribe 07.03., a Pluton u znak Vodenjaka 23.03.

Prije svega, ovaj tjedan će biti jako emotivan i transformativan. Sprema se puno prijelaza i osjećamo da dolazi kraj jednog ciklusa.

Nakon toga dolazi kraj drugog, trećeg i tako nekoliko puta. Od toga da se završava 5,5 – odišnji ciklus Saturnovog boravka u svojim znakovima – Jarca i Vodenjaka, do tog da je od 2008.godine na kraju ciklus Plutonovog boravka u Jarcu.

Kako su Sunce i Merkur u znaku Riba, one donose puno intuicije i poruka koje nam dolaze kroz glazbu, umjetnosti i njih samo “osjećamo, ” dok je ona druga strana Riba ona melankolična i plačljiva.

Kad je planeta u Ribama, on se kupa u energiji vode i emocija koje nadolaze kao valovi.

Planete koje se ovdje dobro osjećaju su Jupiter i Neptun.

Mjesec je ovdje vrlo osjetljiv i daje promjene emotivnih stanja kojih uopće nismo svjesni, a doživljavamo ih snažno i dramatično. Ipak, donosi osjećaj da je nešto dobro za nas, a koji ne možemo racionalizirati. Zato ljudi koji imaju jak Merkur, a Mjesec aspektiran u izazovnim aspektima s njim ili nekim drugim planetama (npr. Neptunom), teško vjeruju tome što osjećaju na prvu.

full moon in virgo 2023

Merkur je u znaku Riba u svom padu. Drugim riječima – što više analiziramo, to manje razumijemo. Ovo nije period – do 18.03., kada bismo trebali upotrebljavati puno analize i razuma u donošenju odluka, već bismo trebali promisliti 2x – Merkur je ovdje utopljen u vodu emocija. Razum ne radi kad je mozak pun alkohola, kad nam je glava uronjena u vodu dugo, kad spavamo previše – to je sada energija koju osjećamo.

Kako je racionalizacija najčešći mehanizam koji upotrebljavamo, ova 2 tjedna pokušajte se ponašati kao da u glavi imate 5-ogodišnjaka. Ne vjerujte mu svemu što vam servira, ne dajte mu puno alkohola i bilo kakvih opijata i poslušajte sve što kaže sa dozom opreza.

Bit će nejasan način na koji komuniciramo.

Kako je Sunce u Ribama i približava se konjunkciji s Neptunom, a kvadratu s Marsom 15.03., imat ćemo potrebu reći u ljutnji ili napisati mail koji je pomalo oštar.

Zapamtite – kad Sunce dođe u kvadrat sa Marsom – do 15.03. ćete dobiti jednako tako oštar odgovor natrag.

To je bumerang.

Obratite pažnju kada želite učiniti ili reći nešto naglo u prvoj polovici mjeseca. Kvadrat Marsa i Sunca je nelagodan i imamo potrebu brzo reagirati, a da nismo promislili posljedice jer nam je cilj samo izaći iz osjećaja nelagode.

To nije mjesto iz kojeg bismo trebali reagirati.

 

Pun Mjesec se dešava 07.03., u utorak, oko 13h (CET, Zagreb). U Djevici, na 16.stupnju, Mjesec je u opoziciji sa Suncem. Osjećat ćemo SVE!!! Ovaj efekat osjećat ćemo nekoliko dana iza 07.03. pa obratite pažnju na to kako se osjećate, a potrebu za djelovanjem odgodite kad se emocije stišaju.

Sjetite se što se dešavalo u 9.mjesecu 2021. godine i koje teme ste onda otvorili. Ta dinamika ide svome kraju i dolazimo do zaključivanja.

Pun Mjesec je trenutak OTPUŠTANJA, rješavanja i povlačenja.

Zašto povlačenja? Zato što osjećamo puno, a Merkur nema veze s time. Svaka akcija i “rezanje” rezulatira bolom. Stoga – na pun mjesec sjednite sa sobom, znak Riba donese pokoju suzu, koja olakša pritisak.

Osjećali smo da se situacija treba mijenjati i sada se upravo dešava.

Prilagoditi se je jedini način na koji se osjećamo sigurni u novoj situaciji. Stara pravila više ne vrijede i pustite se u slobodu promjene.

 

Budite si dobri!

Izdvojeno

Dobrodošli

Nemate račun?