Kako kuhati korijenje čajeva?

Korijen čaja, poput sladića, čička, maslačka, gaveza i ostalih, imaju poseban režim pripreme.

Da bi korijen imao puni efekt, treba ga odmakati dovoljno dugo. Na vrećicam i uputama obično piše par sati, ali potrebno je puno duže. root2

Postupak je slijedeći:

  • namočiti dozu (obično 1 čajna žličica na 2dcl vode) u HLADNU VODU. Ovaj postupak je maceriranje u hladnom mediju
  • ostaviti preko noći
  • ujutro sve zajedno (korijen i voda u kojoj se odmakao korijen biljke) staviti na vatru, da zakipi
  • neka kipi barem 5 minuta ili duže, ovisno o uputama koje ste dobili od terapeuta
  • ugasiti vatru, ostaviti čaj da odstoji 15min.
  • procijediti i pretočiti

Korijenje biljaka sastoji se od elemenata Vode i Zemlje, “uzemljuju” i stabiliziraju više od cvijetova ili listova biljaka. Zato ih se i koristi kao pomoć kod problema sa elementima Zraka i Vatre u tijelu, jer imaju efekat hlađenja i uravnoteženja tih principa.

Izdvojeno

Dobrodošli

Nemate račun?