Što je Ayurveda – Najčešće zablude

 
 
Da bismo se odlučili na neki pregled, važno je da znamo više o vrsti medicine za koju smo se odlučili. 
 
Što je AYURVEDA i kako nam može pomoći? 
 
Tražite li samo savjet u vezi prehrane ili želite holistički pristup vašem zdravlju – Ayurveda je jedan od suvremenih načina kojime možete dovesti tijelo i energiju u ravnotežu. 
Neke česte zablude o Ayurvedi skupila sam u pregled, kako bih približila svoj rad sa klijentima i približila Ayurvedu svima koje zanima ova prekrasna medicina. 
 
 
 
Uz iskustvo mojih klijenata, sastavila sam najčešće zablude o tome što će se dogoditi kada dođemo na ayurvedski pregled:
 
Ayurveda je medicina koja tretira na cjelovit način, čitav organizam.
 
Uključuje tretman emocionalnog, mentalnog i fizičkog tijela.
 
1. FUNKCIONALNA MEDICINA – tretira kompletno tijelo
 
2. VEGETARIJANSTVO: Ayurveda se zalaže za sezonsku i hranu iz podneblja u kojem se nalazimo i ne isključuje životinjske proizvode (osim u iznimnim situacijama)
 
3. DOSHE – VATA/PITTA/KAPHA: obzirom na stanje trenutnog stanja, određujemo što je najhitnije balansirati, a tek tada do izražaja dolazi prava konstrukcija naših dosha u tijelu. Nije važno koja ste “dosha” rješavajući test na internetu.
 
4. WELLNESS AYURVEDA: Ayurveda je nutricionistička, dijagnostička i terapeutska, a uz ravnotežu u svim segmentima tijela, bavi se i ljepotom i načinima pomlađivanja tijela i Duha
 
Nakon što popričate i obavi se pregled, terapeut zna s koje bi točke krenuo u rješavanje vašeg problema, a obzirom na to kakvi ste emocionalno, kakve su vam navike do sada i radi čega ste se javili za pomoć.
 
Hvala.
 

 

Izdvojeno

Dobrodošli

Nemate račun?