Jyotish analiza – 2022. godina

[fusion_builder_container hundred_percent=”no” hundred_percent_height=”no” hundred_percent_height_scroll=”no” hundred_percent_height_center_content=”yes” equal_height_columns=”no” menu_anchor=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” status=”published” publish_date=”” class=”” id=”” background_color=”” background_image=”” background_position=”center center” background_repeat=”no-repeat” fade=”no” background_parallax=”none” enable_mobile=”no” parallax_speed=”0.3″ video_mp4=”” video_webm=”” video_ogv=”” video_url=”” video_aspect_ratio=”16:9″ video_loop=”yes” video_mute=”yes” video_preview_image=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” margin_top=”” margin_bottom=”” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=””][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”3_4″ spacing=”” center_content=”no” link=”” target=”_self” min_height=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” background_color=”” background_image=”” background_image_id=”” background_position=”left top” background_repeat=”no-repeat” hover_type=”none” border_size=”0″ border_color=”” border_style=”solid” border_position=”all” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=”” margin_top=”” margin_bottom=”” animation_type=”” animation_direction=”left” animation_speed=”0.3″ animation_offset=”” last=”no”][fusion_text columns=”” column_min_width=”” column_spacing=”” rule_style=”default” rule_size=”” rule_color=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=””]

Jyotish analiza 2022. godine

Zvijezda koja govori čovjeku da svu svoju oštrinu treba upotrijebiti i transformirati u promicanje viših vrijednosti života zove se Krittika.

Jyotish govori o drevnim znanjima kojima smo zaslužili baratati kako bismo pomogli sebi dostići božansku svijest u najbližoj formi na ovom svijetu.

„Jyoti“ znači „svijetlo/oči“. Time je rečeno da su astrolozi od davnina dobili poklon prepoznavanja kada se i na koji način dešavaju određeni pomaci planeta i kako to utječe na sve nas koji živimo na Zemlji.

Počela sam sa opisom jednog od sazvježđa koje je aktivno upravo sada, na početku 2022. godine. Jyotish se vodi zvjezdama stajaćicama ili nakšatrama. Svaka vlada u prosjeku sa 13°20′ jednog znaka.

Rahu i Ketu predstavljaju pomak u karmičkim ciklusima čovječanstva i najvažniji su čimbenici bilo koje predikcije.

Rahu i Ketu, poznati kao Sjeverni i Južni Mjesečev čvor, trenutno se nalaze u nakšatrama/sazvježđima Krittika (Rahu) i Anuradha (Ketu); Rahu od 6.10.2021., a Ketu od 2.6.2021. godine.

Tim nakšatrama vladaju Sunce i Saturn – dva najveća neprijatelja među planetama. Tamo će ostati do slijedećeg ciklusa 24.4.2022., kada Rahu ulazi u sideralni znak Ovna, a Ketu u sideralnu Vagu.

Kala Sarpa Yoga traje od 5.12.2021., kada je Mangal = Mars ušao u Vriščika (Škorpijona), pridružio se Ketuu, Južnom čvoru i formirana je do 24.4.2022., kada Budh = Merkur izlazi u sideralnog Bika i napušta Rahua.

Od kada su te pozicije aktivne, mi imamo veću represiju u svijetu, vezanu na situaciju u kojoj se nalazimo  i tu se mijenja karmički ciklus. Imamo osjećaj da smo zarobljeni i ne možemo ništa učiniti, a zapravo se trebamo posvetiti unutarnjem radu i promjeni naših prioriteta u životu. To čvorovi zahtjevaju.

3.3.2020. godine, kada je krenuo ciklus Zmije Vremena, u Jyotishu poznat kao Kala Sarpa Yoga. Yoga znači „savez“ i koristi se kao termin u opisu kombinacija planeta i njihovih pozicija u natalnoj karti (Rashi Kundali-ju) i tranzitima. U 3. mjesecu 2020. godine Rahu i Ketu ušli su u svoje dvije vladajuće nakšatre: Ardha – Rahu i Moola – Ketu te je krenuo ciklus pandemije.

Kala Sarpa/„Zmija vremena“ kombinacija je koja predstavlja zarobljenost svih 7 vidljivih planeta (Sunce, Mjesec, Venera, Merkur, Mars, Jupiter, Saturn) između Rahua i Ketua. To nam govori o restrikcijama i ograničenjima kojima svjedočimo posljednje 2 godine u svijetu. Ardra i Moola su malefične nakšatre u kojima su se nalazili čvorovi u tom trenutku 2020.godine i donijele su ciklus karmičke transformacije čovječanstva.

Kada se desi Kala Sarpa Yoga, u natalu ili na nebu, imamo ciklus koji nas doslovce „zarobljava“. Bilo da je to u našoj kući, našem umu, društvu, državi ili nekom odnosu, mi moramo učiniti promjenu u sebi, kako bismo izašli iz zatvora. Veže se uz djelovanja u prošlim životima u kojima smo učinili zlo, kako bismo sada mogli bratiti dug, shvatiti gdje smo pogriješili i ispraviti svoja djelovanja.

Nakšatre u koje se pomiču Rahu (Bharani) i Ketu (Vishaka) predstavljaju nužnu promjenu ishrane – Bharani govori o malom djetetu kojemu rastu zubi i koje treba naučiti jesti krutu hranu. Budući da Rahu vodi priču, kao glava demona, ukazuje da je to nužna transformacija koja se treba dogoditi u čovječanstvu, nakon ove pandemije. Vishaka, u koju ulazi Ketu, rep demona, govori o težnji za svime što nam je značajno kroz mudrost razumjevanja tajni Prirode.

U prijevodu, sve nas u zadnje 2 godine tjera da promijenimo način na koji živimo i vratimo se ciklusima Prirode, koji su oduvijek držali na životu sve koji su ih slijedili. Životinje to znaju, dok smo mi, ljudi, to zaboravili.

Rahu i Ketu predstavljaju nužne promjene kojima se ne možemo opirati. Ako ne želimo milom, onda se to dogodi silom. Stoga je dobro da se ne opiremo svemu što nam se nameće – zajedništvu i pomoći ljudi oko nas, prirodnijoj prehrani, spavanju u prirodnim ciklusima, radu koji je samo dio naše svakodnevice, a ne preuzima naš cijeli život i sl.

Bharani i Vishakom vladaju Venera i Jupiter- za razliku od Sunca i Saturna koji vladaju prethodnim nakšatrama. Time ćemo vjedočiti puno blažoj energiji koja nas vodi od 14.6.2022.godine kroz naše osobne transformacije. To korelira sa ulaskom Rahua u znak Mesha (sideralnog Ovna) i Tule (sideralne Vage). Odnosi među ljudima ono su što trebamo transformirati i što postaje najvažnija okosnica naše pažnje do 18.10.2022., kada Ketu ulazi u Swati nakšatru – kada pravednost i sklad moraju biti na prvom mjestu jer je to jedini način da napredujemo.

Spomenuti ciklus i poruku slijede i ostale Grahe = planete. Sani =Satun ulazi u Kumbha = sideralnog Vodenjaka, a Guru = Jupiter ulazi u sideralni znak Meena = Riba.

Sani/Saturn boravi u sideralnom Jarcu (Makaru) od 24.1.2020. godine. Pokazuje da je došlo vrijeme represije u širim masama. Izvukao je bijedu, strah i siromaštvo, ali i neminovno preživljavanje ljudi. U sideralnog Vodenjaka (Kumha) ulazi 29.4.2022.godine i dat će dizanje naroda u borbi sa tekućim društvenim normama i pravilima. U Vodenjaku on radi ono što želi, a ne što mu je nametnuto. Time ćemo osjetiti buđenje naroda, kojeg Saturn predstavlja i težnju za novim, drugačijim. U slijedećih 29 godina narod više neće gaziti istim stopama kao do sada. Očekuju se pobune, dok se ne uspostavi novi poredak.

Bit će retrogradan od 5.6. do 23.10.2022., ada se vraća u znak Makara (Jarca) i opet ulazi u Vodenjaka 17.1.2023., gdje i ostaje do proljeća  2025. godine. Za vrijeme boravka u Jarcu revidirat ćemo postojeća pravila i preispitati što ostaje, a što je zauvijek zakopano u prošlosti i vremenu. Ipak Saturn vlada vremenom.

Guru = Jupiter nalazi se u Vodenjaku, do 13.4.2022., kada ulazi u sideralni znak Riba (Meen) i daje nam novu nadu. Jupiter svakih 12 godina dolazi i donosi pomoć. Ribe predstavljaju sve ono što je u našoj podsvijesti i Jupiter tamo pomaže svima nama naći nove vrijednosti koje su temeljene na dobroti i altruizmu.

Retogradan je od 29.7. do 24.11.2022. godine, gdje se naša vjerovanja uspostavljaju na nov način i to je vrijeme da se u sebi odlučujemo za novu motivaciju i vjeru u duhovne vrijednosti, kako bismo materijalizam i pohlepu za resursima ostavili u prošlosti.

Rekla bih da je prvih 4 mjeseca 2022. godine najtežih. Nije najbolje krenula godina. Ušli smo sa retrogradnom Venerom, od 19.12.2021., koja kreće direktno 29.1.2022. godine. Nakon proljeća osjetit ćemo nalet nove energije i nade.

Sukra = Venera ušla je u hladni znak Jarca i naći će se s Mangalom = Marsom, u njegovom znaku egzaltacije od 13.2. do 27.4.2022. U tom periodu odnosi će biti zaoštreni, isključivi, spremni za promjenu. Dolaze nam svi koji su zaslužili preispitivanje i s kojima trebamo zaključiti odnos ili ga postaviti na nove temelje. Nažalost, to često znači da će se masa odnosa naći u raskidima i da se moraju formrati novi. Strasti će biti preuzavrele da se ovaj proces ne bi odvio. Dug je boravak Marsa, vladara Rata i Venere, vladarice Mira i Ljubavi zajedno, da se ta ravnoteža ne bi postigla. Oni se pridružuju Saniju = Saturnu početkom 4. mjeseca i tada Venera izlazi u sideralni znak Riba – svoju egzaltaciju, 27.4.2022. i od tada se više ne susreću u istom znaku. Do tada – što je riješeno – riješeno je. Venera se pridružuje Jupiteru od proljeća i osjećat ćemo se puno lakše i biti blaži prema sebi i drugima.

Mangal = Mars boravi u Makaru = Jarcu od 26.2. do 7.4.2022. i s Venerom i Saturnom čisti odnose na jedan efikasan i ekonomičan način. Imat ćemo osjećaj da znamo što nam je cilj i planirati svoju potrošnju energije, sa tendencijom da guramo previše. Treba se podsjetiti da je u redu neke stvari pustiti da se same slože na svoje mjesto i da ne iziskuje baš sve naš osobni napor, kako bismo sačuvali dragocjenu snagu. Iako ćemo u tim danima imati osjećaj da imamo energije za 5-ero ljudi.

Mangal je retrogradan od 30.10.2022. do 13.1.2023. godine. Kreće retrogradnost u Blizancima, kada ćemo možda previše pričati i vikati, a premalo činiti, a zavšava svoj retrogradni hod u sideralnom Biku (Vrishabhu), tako da ćemo na kraju možda učiniti i previše kako bismo srušili i one mostove koje ne bismo trebali. Fizička aktivnost je preporučljiva u danima kada smo ljuti i spremni rezati sve što nam dođe pod ruku jer postoji velika šansa za samoozljeđivanje i unutarnju autodestrukciju.

Retrogradni hod Budh = Merkura trenutno je aktualan, od 14.1. do 4.2.2022. godine.

Njegovi retrogradni ciklusi su:

10.5. – 3.6.2022.

10.9. – 2.10.2022.

29.12.2022. – 18.1.2023.

U to vrijeme nije pametno potpisivati, prodavati ili kupovati, dogovarati ili planirati putovanja jer stvari mogu krenuti u krivom smjeru, odgađati se. Iziskivat će promjene postignute u dogovorima za vrijeme njegovih retrogradnih faza, a ispravljati će one koji su predugo stajali postrani prije retrogradnog hoda.

Bharani nakšatra, u koju ulazi Rahu, Sjeverni Mjesečev čvor predstavljena je maternicom, brodom – svime što „čuva“ sve svoje. Svoju djecu, drage ljude, vrijednosti – simbolizira vrijeme koje nam donosi kreativnost i u kojoj muška i ženska uloga dolaze u ravnotežu. Vrijeme je da se okrenemo jedni drugima i tražimo ljudske i božanske vrijednosti (o kojima priča Guru =Jupiter) i tražimo za sebe nova pravila (o kojima priča Sani =Saturn).

Ova godina je godina u kojoj ćemo otvoriti vlastite granice, a nadam se i granice zemalja i koja nagovješta novi poredak na koji smo čekali i u koji su nas planetarni ciklusi vodili.

[/fusion_text][/fusion_builder_column][fusion_builder_column type=”1_4″ spacing=”” center_content=”no” link=”” target=”_self” min_height=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” background_color=”” background_image=”” background_image_id=”” background_position=”left top” background_repeat=”no-repeat” hover_type=”none” border_size=”0″ border_color=”” border_style=”solid” border_position=”all” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=”” margin_top=”” margin_bottom=”” animation_type=”” animation_direction=”left” animation_speed=”0.3″ animation_offset=”” last=”no”][fusion_imageframe image_id=”2503|medium” max_width=”” style_type=”” blur=”” stylecolor=”” hover_type=”none” bordersize=”” bordercolor=”” borderradius=”” align=”none” lightbox=”no” gallery_id=”” lightbox_image=”” lightbox_image_id=”” alt=”” link=”” linktarget=”_self” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” animation_type=”” animation_direction=”left” animation_speed=”0.3″ animation_offset=””]https://www.sanus-vita.hr/wp-content/uploads/2022/02/youre-not-lost-450×600.jpg[/fusion_imageframe][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

Izdvojeno

Dobrodošli

Nemate račun?

ANĐELI I TERAPIJSKI RAD