Ayurveda – Konzumacija mlijeka

Ayurveda – konzumacija mlijeka

 

U videu govorimo o tome kako konzumirati mlijeko na ayurvedski način.

Mlijeko je namirnica kaphatičnih karakteristika; teško je, masno i hranjivo.

Uvijek ga kuhamo dovoljno dugo da zakipi i ostavimo ga da malo odstoji.

Začini koji se dodaju u prokuhano, toplo mlijeko trebaju biti topli i zagrijavati, intenzivnijeg okusa, poput ljutog ili gorkog: muškatni oraščić, papar, cimet, anis, karadamom.

 

Med je odličan dodatak začinima u mlijeku i čini ga lakšim za probavnu vatru = Agni.

 

Začini pomažu da mlijeko nalkše probavimo i da pomognu da hranjive tvari lakše prodru u tkiva.

Time mlijeko dobiva svoj pravi, hranjivi efekt kojemu je i namijenjeno.

 

Uživajte!

Izdvojeno

Dobrodošli

Nemate račun?