Doručak

Što jesti ujutro? Najbolje je pojesti nešto toplo i lagano. Agni = probavna vatra nije tako jak ujutro i ne treba ga opteretiti. Ako ne jedemo, postoji mogućnost da će nam nedostajati energije tijekom dana i da neminovno posegnemo za nezdravim šećerima.

Postoje situacije kada ujutro ne treba jesti, ali o tome drugom prilikom.

Usto, važno je davati tijelu male količine hrane tokom cijelog dana, kako bismo ga podsjetili da mora probavljati, absorbirati i asimilirati tvari u nama, te da ga potaknemo da radi brže. Rezultat je brži metabolizam, toplije nam je i imamo dovoljno energije do slijedećeg obroka, a ne skupljamo nepotrebne masnoće jer stanice na ovaj način „naučimo“ da će uskoro dobiti novu hranu i da nema potrebe spremati zalihe.

Stoga, doručak je obavezan, makar pojeli 2 žlice (za početak).

Sastojci:

2 jušne žlice lanenih sjemenki

1 jušna žlica zobenih pahuljica

2 jušne žlice pirovog griza

Papar, cimet, đumbir, kardamom

Med/smeđi šećer

Ghee

Postupak:

Vrelom vodom polijte sve, promiješajte i dodajte malo prokuhanog mlijeka (može i biljno mlijeko).

Med ili šećer trstike su opcionalni. Ako dodajete ghee, stavite šmeđi šećer.

Zdrav doručak.

breakfastrice.jpg

Dobar tek!

By |2017-01-12T09:17:16+00:00siječanj 12th, 2017|Recepti|0 Comments

Ostavite poruku

Pin It on Pinterest

Share This