Jednostavno jelo za nedjelju – krumpir sa blitvom i piletina

Želite jednostavan nedjeljni ručak, koji bi Ayurveda klasificirala kao lagan i dobar za sve doshe? Sastojci su svima dostupni, a imat ćete i više nego dobrobiti od njega.

Sastojci:

Svežanj blitve

Krumpir

Bijela piletina

Sol, papar, kumin

Maslinovo ulje

Postupak:

Bijelu piletinu stavite preko noći posipanu soli, paprom i malo ulja ili gheeja.piletina pečena.jpg

Skuhate krumpir u vodi sa soli.

10minuta prije kraja kuhanja krumpira, narežite blitvu na trake i dodajte u kipuću vodu sa krumpirom i dovršite kuhanje zajedno u loncu.

Piletinu ispecite na malo gheeja.

Procijedite krumpir i blitvu, dodajte maslinovog ulja, soli, papra i kumina u rahu, po želji.

Servirajte.

blitva-s-krumpirom

Ovaj recept dobar je za sve 3 doshe. Prikladan je kao jelo koje servirate gostima. Salata je opcionalna.

Malo pirovog kruha s time i imate skladan ayurvedski obrok za sve ukućane.

By |2016-11-29T10:31:55+00:00studeni 29th, 2016|Recepti|0 Comments

Ostavite poruku

Pin It on Pinterest

Share This