Želite jednostavan nedjeljni ručak, koji bi Ayurveda klasificirala kao lagan i dobar za sve doshe? Sastojci su svima dostupni, a imat ćete i više nego dobrobiti od njega.
Sastojci:
Svežanj blitve
Krumpir
Bijela piletina
Sol, papar, kumin
Maslinovo ulje
Postupak:
Bijelu piletinu stavite preko noći posipanu soli, paprom i malo ulja ili gheeja.
Skuhate krumpir u vodi sa soli.
10minuta prije kraja kuhanja krumpira, narežite blitvu na trake i dodajte u kipuću vodu sa krumpirom i dovršite kuhanje zajedno u loncu.
Piletinu ispecite na malo gheeja.
Procijedite krumpir i blitvu, dodajte maslinovog ulja, soli, papra i kumina u rahu, po želji.
Servirajte.
Ovaj recept dobar je za sve 3 doshe. Prikladan je kao jelo koje servirate gostima. Salata je opcionalna.
Malo pirovog kruha s time i imate skladan ayurvedski obrok za sve ukućane.