Jyotish – vedska astrologija – Prva kuća

Prva kuća u vedskoj astrologiji (jyotishu) predstavlja osobu. Njen izgled, tijelo, fizičku pojavnost, ten, lice, glavu, karakter, generalne tendencije, ponašanje. Prva kuća predstavlja i generalne zdravstvene i fizičke snage, dugovječnost, vitalnost, snagu, snagu volje pojedica. U prvoj kući vidimo i ljubav prema samome sebi, samopouzdanje, samopouzdanje, dignitet osobe, rođenje, rano djetinjstvo, početak života.

Svi aspekti na prvu kuću, vladar, položaj vladara prve kuće pokazuju karakter, kako se osoba prezentira, je li snaga volje nešto što ju tjera naprijed ili radi protiv nje same.

Prva kuća je sam početak životnog ciklusa i postaje najvažniji element karte. Prva kuća predstavlja podznak ili ascendent, znak/sazvijeđže koje je izlazilo na istoku u trenutku kada ste rođeni. Iz tog razloga je vrlo važno znati (ili namjestiti kod astrologa) točno vrijeme rođenja, kako bi stupanj podznaka bio čim točnije pozicioniran. Time se ostale planete i astrološke kuće/bhave raspoređuju i planete/grahe po ostalim kućama se pozicioniraju sa većom preciznosti.

Podjelne karte u jyotishu su karte koje predstavljaju određena životna područja i točno vrijeme rođenja je važno kako bi se podjelne karte pravilno prikazale i kalkulirale, jer su i 2 minute ponekad presudne u podjelnoj karti.

Prva kuća predstavlja nas same.

Gledamo: 

  • koji je Rashi/znak prve kuće
  • vladar prve kuće
  • pozicija vladara prve kuće u karti
  • jačina planete vladara prve kuće
  • aspekti ostalih planeta na prvu kuću

 

 

 

Izdvojeno

Dobrodošli

Nemate račun?

ANĐELI I TERAPIJSKI RAD