Jyotish – vedska astrologija – Druga kuća

Druga kuća pokazuje kako brinemo za svoje financije, odakle dolazi novac, koliko smo ga sposobni zaraditi. Predstavlja hranu i piće, jedenje samo po sebi (tu vidimo i ovisnosti o hrani), desno oko, nokte, jezik, govor.

Predstavlja bogatstvo per se.

Rano djetinjstvo, odrastanje i obitelj u kojoj smo rođeni možemo također gledati kroz drugu kuću. 

Predstavlja ju planet Guru = Jupiter. On je označitelj bogatstva u karti i generalno u astrologiji predstavlja obilje, širenje, uživanje, hranu, znanje i stoga postaje idealan reprezentativac naše druge kuće.

Druga kuća je artha bhava = kuća, odnosno kuća koja predstavlja akumulaciju bogatstva u životu. Ljudi koji imaju vrlo naglašenu drugu kuću, jakog i dobro pozicioniranog vladara, sa dobrim aspektima – znaju zaraditi novac, raspolagati njime i dobri u operativi sa vlastitim budgetima.

 

 

 

U primjeru je karta slavnog Rockfellera, koji ima Saturna kao vladara 2.kuće u 11. kući dobitaka i ostvarenje želja, a ujedno mu je vladar 1. kuće, što znači da novac dolazi k njemu. Rahu, Sjeverni Mjesečev čvor mu se nalazi u samoj 2. kući i daje mu neumorno traganje za bogatstvom, novcem i svim vrstama obilja i znanja. Jupiterov aspekt na 1.kuću donosi mu sreće i znanja u ostvarivanju želja.

 

 

 

Gledamo:

  • koji je Rashi/znak druge kuće
  • vladar druge kuće
  • pozicija vladara druge kuće u karti
  • jačina planete vladara druge kuće
  • aspekti ostalih planeta na drugu kuću

Više pogledajte u videu:

 

Izdvojeno

Dobrodošli

Nemate račun?

ANĐELI I TERAPIJSKI RAD