Jyotish – Vedska astrologija – Šesta kuća

ZNAČENJE:

Šesta kuća u vedskoj astrologiji predstavlja:

  • neprijatelje
  • bolesti i zdravlje općenito
  • našu snagu da se borimo s nedaćama
  • poniznost i ophodnja sa podređenima
  • rad u zdravstvu i terapeutski rad
  • služba, vladini poslovi i servisi
  • prepreke, dugovi, teškoće
  • želudac, tanko crijevo
  • plaćanje računa (svojih i/ili tuđih)

Vladar šeste kuće pokazuje prema kome gajimo prirodno urođeno neprijateljstvo. Alko se nalazi u kući oca, tada odnos s njim nije pozitivan ili je hladan. To ovisi i o tome koja planeta vlada šestom kućom. Ako je to Saturn, za podznak Lava, a nalazi se u 9.kući, koja predstavlja oca i autoritete, osoba nema dobar odnos s ocem i može imati i pravih problema i sudova s ocem (jer je 9.kuća kuća prava, Saturn je u debilitaciji u Ovnu – o tome ćemo kasnije), a prirodni je neprijatelj Suncu, koje vlada 1.kućom (Ascendentom = osobom).

PRIMJER:

U primjeru iz videa imamo ascendent/podznak/Lagna Škorpijona. Vladar 1.kuće je Mars, što znači da je osoba sklona borbi. Šestom kućom vlada taj isti Mars – osoba se često nalazi u situacijama borbe, bijega i u kontaktu je s neprijateljima, a u samoj 6.kući se nalaze Sani/Saturn, Surya/Sunce i Budh/Merkur. Sani i Surya su malefici i daju veliki kapacitet za borbu, ali aspektiraju i 12.kuću – zatvora. Osoba je u periodu Sanija/Saturna i završila u zatvoru, ali se nije predala bez pravne borbe.

[/fusion_text][fusion_youtube id=”https://www.youtube.com/watch?v=RGTwSm9p6WM&index=3&t=0s&list=PLNlmNjMJx4FwxRtrg9JFBnpQ4x4SOIV4w” alignment=”” width=”” height=”” autoplay=”false” api_params=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” css_id=”” /][fusion_text columns=”” column_min_width=”” column_spacing=”” rule_style=”default” rule_size=”” rule_color=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=””]

Ako se u 6.kući nalaze benefici, imat će manje snage i osoba se teže bori sa neprijateljima i savladavanjem prepreka. Imat će tendenciju konflikte rješavati na jedan miran, diplomatski način, bez potrebe za okršajima ili svađom.

Ukoliko su unutra malefici (Sunce, Mars, Saturn), kapacitet za borbu je pojačan, međutim pozicija zdravlja je pod upitnikom jer oni ipak rade probleme. Predstavljaju dobru zaštitu od neprijatelja i osoba se dobro osjeća u bitkama (verbalnim ili fizičkim).

Šesta kuća je naša sposobnost žrtvovanja za ono što najviše volimo i predstavlja cijenu koju moramo platiti kako bismo imali ono što želimo.

Jedna je od upachaya (rastućih) kuća, što znači da raste i jača kako mi starimo. Ako je vladar dobro položen, nema teškim aflikcija – možemo reći da osoba jača s godinama i lako savladava prepreke u životu.

Predstavlja i naš odnos prema radu, svakodnevnim obavezama i dužnostima.

Izdvojeno

Dobrodošli

Nemate račun?

ANĐELI I TERAPIJSKI RAD