Jyotish – Vedska astrologija – Sedma kuća

Sedma kuća u Jyotishu predstavlja “one druge”. Tu su svi ljudi koji stoje nasuprot nama, odnosno ascendentu (podznaku – osobi čiju kartu gledamo). Sedma kuća predstavlja: 

  • partnere (poslovne i ljubavne)
  • pregovore
  • parnice
  • neprijatelje, odnosno supranike
  • vanjsku trgovinu
  • donji dio trbuha, bubrezi, donji dio leđa
  • vjenčanje
  • suprug/supruga

Sedma kuća nam govori kako se ponašamo u interakcijama s drugim ljudima. Ako su u njoj Mangal/Mars i Sukra/Venera, osoba će imati jak seksualni nagon i zračit će magnetizmom, ali će biti sklona avanturama i brzo joj dosade odnosi koji uđu u rutine. Time su skloni prijavarama u braku/odnosu.

Ako je u njoj Sani/Saturn, osoba je sklona dugim vezama i potencijalno starijim partnerima od sebe.

Gledamo kamo odlazi vladar sedme kuće i u kakvom je položaju. Ako je npr. u 5.kući, osoba želi djecu kroz partnerstva. Ako je ta planeta loše položena ili ima aflikcija, tada djeca trpe radi odnosa. Vladar nam pokazuje i kakav je partner osobe. Ako je vladar 7. kuće u 8. kući, tada osoba voli jo-jo veze i puno drame. Ako ih nema, tada ih osoba sama provocira i stvara. U 8.kući vidimo i partnera koji se bavi okultnim, možda je vrlo povučen i tajan, ali u svakom slučaju postoji puno tajni i “mračnih” stvari u odnosu (nije nužno loše, ali može biti).

Kroz sedmu kuću gledamo i kako se odnosimo prema partnerstvima, braku, strast, posesivnost i što tražimo od partnera.

Ako je u njoj Chandra/Mjesec, partner može biti vrlo nestabilan, osoba ih može imati puno ili je veza u stalnom promjeni i dinamici.

Izbor zavisi od oboje, a posebno o stupnju svijesti – jesmo li premjestili obrasce roditelja u svoje partnerske odabire ili smo odabrali nekoga tko nam zaista odgovara. Koliko uživamo u odnosu? Jesmo li u stanju održavati dobar i dugotrajan odnos? Što nam je bitno dobiti od partnera – sve nam to govori sedma kuća.

Više u videu.

Izdvojeno

Dobrodošli

Nemate račun?

ANĐELI I TERAPIJSKI RAD