OKUSI U AYURVEDI
Ayurveda je drevna medicina, stara 7000 godina, koja se očuvala na prostorima današnje Indije.
Njezni sustavi liječenja koriste se kao vrlo djelotvoran, holistički način u svim vrstama oboljenja.
Hrana je nešto što unosimo u sebe na dnevnoj bazi i obzirom na to kakav OKUS pojedina namirnica ima u sebi, pomaže nam ili nam odmaže u trenutnom stanju.
Okusi djeluju već u ustima – RASA.
Svaka namirnica ima sposobnost GRIJATI ili Hladiti metabolizam – VIRYA.
Kad prođe metabolizam jetre i krene u apsorpciju u ostale dijelove tijela – VIPAKA, imamo krajnji efekt određene namirnice.
Npr., ako želimo izgubiti težinu, trpka, gorka i ljuta hrana će nam pomoći suzbiti potrebe za slatkim, a pospješiti će smanjenju tkiva (tjelesne težine). Sladak, kiseo i slani okus dodatno će pojačavati apetit, zadržavati vodu u tijelu i gubitak tjelesne mase će biti usporen.
Za sva pitanja i konzultacije:
larisa.sanusvita@gmail.com
+385 95 574 0332