Salata od tune

 

tuna salata.jpgSastojci:

Pirovo tijesto (fusilli)

Tuna (ako nemate pravu, konzervirana je ok)

Grašak, kukuruz, tikvice, kiseli krastavci, avokado

Začini: sol, papar, acceto balsamico, maslinovo ulje, kumin, sušeni peršin, korijander

Postupak:

  • Skuhamo tjesteninu
  • Narežemo avokado
  • Skuhamo grašak i kukuruz
  • Tikvicu narežemo na kockice i lagano popržimo na tavi
  • Dodamo tunu u veliku zdjelu
  • Pomiješamo sve zajedno i začinimo

Salata se jede na sobnoj temperaturi i taj isti dan.

Idealna je za ručak jer tuna nije lagana za probaviti i super je popiti topli čaj od đumbira s njom ili čašu suhog, bijelog vina.

Ovaj tip salata su lagane, ali ju ne držimo u hladnjaku jer u tom slučaju postaje teško probavljiva, „sjedne“ na želudac i hladi tijelo. U hladnijim mjesecima je to problem jer nas usporava te nam postaje još hladnije.

Salate koje su bazirane na kuhanim sastojcima su prihvatljlive u Ayurvedi jer prioritet je da je hrana termički obrađena, idealno – kuhana. Time pridodajemo Agni = probavnoj vatri i pomažemo svojim probavnim procesima da uspješno uzmu sve što tijelu treba iz pojedenog, ali i da eliminiraju s lakoćom sve što tijelu više ne treba.

 

Dobar tek! ????

 

 

 

 

Izdvojeno

Dobrodošli

Nemate račun?

ANĐELI I TERAPIJSKI RAD