Vrijeme blagdana nosi sa sobom koji tanjur hrane više. Ako niste od onih discipliniranih, a teško vam je u trbuhu, dajem par trikova:
- Jedite nekoliko manjih obroka
- Ne jedite slatko ODMAH iza jela, već pričekajte 1 – 1,5h, da hrana ode iz želuca
- Naribajte si svježi đumbir, zalijte sa par kapi limuna. Možete dodati ili soli ili meda, ovisno što od toga vam odgovara i grickajte između obroka, da lakše probavite pojedeno
- Navečer izbjegavajte mliječno (uključujući cheese cake) jer ćete se probuditi „sluzavi“ i poštopanih noseva, ne daj Bože i bolesni (ako ste blizu prehlade ili viroze, puno jake hrane će vas pogurnuti u tom smjeru)
- Ako postoji ogroman obrok, pokušajte ga ugurati u sredinu dana oko podneva, kad vam je kapacitet probave najjači
- Zapaprite hranu i začinite ju da postane probabljivija
Sretno!
Svi ćete imati osjećaj da ujutro ne možete jesti (ako ste se prejeli dan ranije) i to trebate poštivati. Jedite tek kad ogladnite, ne prijie. Topli čaj od đumbira (bez zaslađivača) i čekajte da vam tijelo samo kaže kad je spremno prihvatiti novi obrok.
Budite si dobri!