Čarobni đumbir za blagdansko prejedanje

Vrijeme blagdana nosi sa sobom koji tanjur hrane više. Ako niste od onih discipliniranih, a teško vam je u trbuhu, dajem par trikova:

  • Jedite nekoliko manjih obroka
  • Ne jedite slatko ODMAH iza jela, već pričekajte 1 – 1,5h, da hrana ode iz želuca
  • Naribajte si svježi đumbir, zalijte sa par kapi limuna. Možete dodati ili soli ili meda, ovisno što od toga vam odgovara i grickajte između obroka, da lakše probavite pojedeno
  • Navečer izbjegavajte mliječno (uključujući cheese cake) jer ćete se probuditi „sluzavi“ i poštopanih noseva, ne daj Bože i bolesni (ako ste blizu prehlade ili viroze, puno jake hrane će vas pogurnuti u tom smjeru)
  • Ako postoji ogroman obrok, pokušajte ga ugurati u sredinu dana oko podneva, kad vam je kapacitet probave najjači
  • Zapaprite hranu i začinite ju da postane probabljivija

Sretno!

Svi ćete imati osjećaj da ujutro ne možete jesti (ako ste se prejeli dan ranije) i to trebate poštivati. Jedite tek kad ogladnite, ne prijie. Topli čaj od đumbira (bez zaslađivača) i čekajte da vam tijelo samo kaže kad je spremno prihvatiti novi obrok.

Budite si dobri!

overeating.jpg

By |2016-12-25T09:07:45+00:00prosinac 25th, 2016|Dnevne rutine - tips&tricks, Recepti, Savjeti i terapije|0 Comments

Ostavite poruku

Pin It on Pinterest

Share This