Staviš kuhati i zaboraviš na njih ;)

Ponedjeljak ujutro. Puno posla, a treba nam zdravi ručak.

Crvenu leću imate vjerojatno doma, ili bilo koju drugu jer je leća brzo gotova, a prema Ayurvedi je i lakša namirnica od graha ili slanutka i balansira sve 3 Doshe – Tridoshara je. Ječmena kaša i malo sirovog češnjaka se uvijek nađe u kuhinjskom ormariću.

leća i ječam1.jpg

1 šalica crvene leće

1 šalica ječmene kaše

3 režnja češnjaka

U 1l vode staviti sve 3 namirnice, dodati:

1/4/2 čajne žličice soli, kumina u prahu, korijandera i kurkume

Malo papra

Šnitica sirovog sjeckanog đumbira

leća i ječam.jpg

Kuhati 30-40minuta, dodavati vode po potrebi.

Po želji dodati unutra malo mesa (za Vate koje trebaju više teže hrane) i malo ulja kad je gotovo.  Opcionalne su i mrkvice, svo korjenasto povrće, grašak i slično. Ovo je moja brza varijanta i sasvim je dovoljan obrok.

Dobar tek!

 

 

Ayurveda

Larisa Čižmešija, Mob: 385 (0)95 574 0332

https://www.facebook.com/Sanus-vita-462787300584797/

larisa.cizmesija@gmail.com

 

By |2016-09-26T12:57:55+00:00rujan 26th, 2016|Recepti|0 Comments

Ostavite poruku

Pin It on Pinterest

Share This