Ponedjeljak ujutro. Puno posla, a treba nam zdravi ručak.
Crvenu leću imate vjerojatno doma, ili bilo koju drugu jer je leća brzo gotova, a prema Ayurvedi je i lakša namirnica od graha ili slanutka i balansira sve 3 Doshe – Tridoshara je. Ječmena kaša i malo sirovog češnjaka se uvijek nađe u kuhinjskom ormariću.
1 šalica crvene leće
1 šalica ječmene kaše
3 režnja češnjaka
U 1l vode staviti sve 3 namirnice, dodati:
1/4/2 čajne žličice soli, kumina u prahu, korijandera i kurkume
Malo papra
Šnitica sirovog sjeckanog đumbira
Kuhati 30-40minuta, dodavati vode po potrebi.
Po želji dodati unutra malo mesa (za Vate koje trebaju više teže hrane) i malo ulja kad je gotovo. Opcionalne su i mrkvice, svo korjenasto povrće, grašak i slično. Ovo je moja brza varijanta i sasvim je dovoljan obrok.
Dobar tek!
Ayurveda
Larisa Čižmešija, Mob: 385 (0)95 574 0332
https://www.facebook.com/Sanus-vita-462787300584797/